2023. április 3., hétfő

Nyelvtanulást segítő angol és német gyermekdalok

 A különböző idegennyelvű dalok és mondókák hallgatása nagyon nagy segítség lehet egy diszlexiás gyereknek, de akár egy diszlexiás felnőttnek is az alapszókincs elsajátításában, és abban, hogy magabiztosabban tudjon egyszerű mondatokat alkotni.

Ezeknek a daloknak mondókáknak az otthoni hallgatásával egy szülő is hatékonyan tudja segíteni a gyermekét például egy dolgozatra való felkészülésben. Ha pedig rendszeresen napi 5-10 percet szánnak ezekre a dalokra, az  nagyon- nagy segítség lehet a használható nyelvtudás megszerzésében.

Angolból én a Supersimple Songs nevű Youtube csatorna dalait szoktam javasolni. Nagyon fülbemászók, és könnyen megjegyezhetők.



Németből a Hurra Kinderlider és a Sing Kinderlider nevű Youtube csatornákat javaslom. Kicsit nehezebben találhatók például egy adott témakör szavainak gyakorlására használható dalok, de a rendszeres hallgatás itt is nagy segítséget nyújt az alapszókincs elsajátításában:


Hurra Kinderlider




   Sing Kinderlider:


Ha úgy érzed másnak is hasznos lehet ez a bejegyzés, oszd meg a Facebook-on. Ha szeretnél értesülni a legújabb bejegyzésekről, akkor like-old a "Sikeres diszlexiás" Facebook oldalát.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése